ImagesImagesImagesImagesImagesImagesImages
Τοποθεσία
Το ξενοδοχείο Όστρια βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από τη Σκιάθο στις Κουκουναριές, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Η τοποθεσία είναι ονειρική, πνιγμένη στο πράσινο, που καταλήγει σε μια πανέμορφη παραλία με καθαρά γαλανά νερά και ξανθιά λεπτή άμμο. Η παρακείμενη οργανωμένη πλαζ, στα 50 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και ταβέρνες, ενώ η περιοχή ευνοεί όλα τα θαλάσσια σπορ.
 
Στην Αγία Παρασκευή μπορεί κανείς να βρει ό,τι χρειάζεται, καθώς υπάρχουν σουπερ μάρκετ, πρατήριο εφημερίδων και άλλα καταστήματα. Εξάλλου, υπάρχει στάση λεωφορείων δίπλα στο ξενοδοχείο.

Ο τόπος χαρακτηρίζεται για τη δροσιά που προσφέρουν τα πολυάριθμα πλατάνια που υπάρχουν παντού, στην περιοχή. Κάθε επισκέπτης της περιοχής, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν πρέπει να χάσει τη συναρπαστική εμπειρία, να κάνει ένα περίπατο στο μονοπάτι με τα γέρικα πλατάνια και τα ειδυλλιακά τοπία, το οποίο καταλήγει στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Το OSTRIA απέχει μόλις 6 χλμ από το λιμάνι και την πόλη της Σκιάθου, και 8 χλμ από το αεροδρόμιο του νησιού. Η προνομιακή του θέση, δίνει τη δυνατότητα σε όσους διαμένουν σ΄ αυτό να έχουν άμεση πρόσβασης προς όλες τις κατευθύνσεις, με τακτική συγκοινωνία ή με ΙΧ ή ακόμα και με ταξί.

Χάρη στη θέση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος OSTRIA, οι πελάτες του μπορούν εύκολα, να χαρούν τα καθαρά νερά, όλων των βραβευμένων με Γαλάζιες σημαίες ακτών του νησιού.

Οι πιο κοντινές παραλίες στο ξενοδοχείο είναι:

Αχλαδιές 4 χλμ από το ξενοδοχείο. Πανέμορφη και πλήρως αξιοποιημένη. Εδώ προσφέρονται όλες οι δυνατότητες για σπόρ.

Η όμορφη αμμουδερή παραλία Βασιλιά 5 χλμ. από το OSTRIA, στα νοτιοδυτικά της Σκιάθου είναι καλά οργανωμένη.

Βρωμόλιμνος. 1 χλμ από το ξενοδοχείο. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο του ακρωτηρίου Καλαμάκι και μπροστά από ένα, ξερό πια, έλος βρίσκεται μια πανέμορφη παραλία, με ήρεμα κρυστάλλινα νερά και υπέροχη λεπτή άμμο. Είναι μια παραλία γεμάτη κίνηση και ζωή που συγκεντρώνει πολύ νεολαία. Δίπλα στο κύμα υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες, γήπεδο Beach Volley και προσφέρεται η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Στην ανατολική πλευρά του ακρωτηρίου Καλαμάκι και 2 χλμ από τα δωμάτιά σας, βρίσκονται τρεις όρμοι: της Καναπίτσας, το Σκληθρί και η Τζανεριά. Μικροί, φιλόξενοι, ειδυλλιακοί, με πεντακάθαρα και ήσυχα νερά, πλατάνια, εκπληκτική θέα, μέρα και νύχτα. Η Καναπίτσα είναι ιδιαίτερα αξιοποιημένη παραλία και φιλοξενεί όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ.

Κολιός μόλις 500 μέτρα από το OSTRIA. Δαντελωτή αμμουδιά, καθαρά νερά οργανωμένη πλαζ.

Κουκουναριές. Στα 6 χλμ. Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού και μία από τις γνωστότερες παραλίες της Ευρώπης. Λέγεται και "Χρυσή Άμμος", εξαιτίας της πολύ λεπτής και λαμπερής της άμμου, έχει καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και προσφέρει ξεκούραση και δροσιά, καθώς βρίσκεται δίπλα σε δάσος.

Η Μεγάλη Άμμος 6 χλμ από το ξενοδοχείο, έξω από την πόλη της Σκιάθου, με καθαρά νερά της και γραφικά ουζερί.

Μπανάνα 7 χλμ από το OSTRIA. Η θρυλική παλιά πλαζ γυμνιστών εξακολουθεί να προσελκύει νεαρόκοσμο και να χαρίζει κέφι και ζωντάνια. Τα πεύκα συμπληρώνουν το πανέμορφο τοπίο.

Πόρος. Μια όμορφη, αμμώδης και οργανωμένη παραλία, 1 χλμ. από το δωμάτιό σας.

Τρούλος στα 8 χλμ από το ξενοδοχείο. Οφείλει την ονομασία της στο παρακείμενο νησάκι που μοιάζει με τρούλο. Έχει καθαρά γαλαζοπράσινα νερά που τα σκιάζουν τα πεύκα που φτάνουν στη θάλασσα. Δημοφιλής και άψογα οργανωμένη.

Αποστάσεις από
  • αεροδρόμιο 8 χλμ από λιμάνι 6 χλμ
  • από την πόλη της Σκιάθου 6 χλμ
  • Από την παραλία 50 μ

Πρόσβαση Από την Αθήνα:
• Olympic Air: 801 801 01 01, 210 3550500 www.olympicair.com
• Alkyon Travel: 210 3832545, 3843220-1, 3810861, 3810618, 3810325 Fax: 210 3833948.

Από τον Άγιο Κωνσταντίνο:
• Bilalis Travel: 22350 31614, 32653, 89540, Fax: 22350 31874.

Από τον Βόλο:
• Hellenic Seaways: 24210 23415, 24210 35846 www.hellenicseaways.gr

Διεθνείς πτήσεις:
• Kiss Airlines: www.kissflights.com
• Viking Airlines: www.vikingairlines.com
• Monarch: www.monarch.co.uk
• Thomson: www.flights.thomson.co.uk
• Fly Thomas Cook: www.thomascookairlines.co.uk